Испробајте го овој рецепт….6 лажички екстра ладно цедено маслиново масло
3 поголеми парчиња кромид, парчињата треба да бидат тенки и во форма на круг, поделете ги по должина
1 пакување паста по ваша желба, наша препорака се Ротели (паста во форма на тркала)
1 средна по големина краставица, исецкана на тенки кружни парчиња
2 шолји свежи тревки како босилек, мента, тарос, магоднос
¼ шолја вински оцет
Сол и црн бибер, по желба
Чекор 1
Загрејте ја рерната, во плиток сад за печење поставете хартија и премчкајте ја со 1 лажичка масло, подредете ги парчињата од кромид. Премачкајте ги со 2 лажички масло и зачинете. Печете го кромидот додека краччињата не добијат кафеава боја, околу 15 минути. Превртете ги на другата страна и оставете да се допечат, уште 5 до 7 минути. Префрлте ги во длабок сад.
Чекор 2
Во меѓувреме ставете вода во тенџере да зоврие и посолете. Додадете ја пастата и варете ја 7 до 10 минути, исцедете ја и заедно со кромидот пропржете, околу 15 минути. Нежно додадете ги краставиците, тревките, 3 лажици маслиново масло, оцет и убаво измешајте. Зашинете и послужете.6 лажички екстра ладно цедено маслиново масло
3 поголеми парчиња кромид, парчињата треба да бидат тенки и во форма на круг, поделете ги по