Непознат снајперист убил американски инструктор во Доњецк

Непознато лице уби уште еден американски инструктор во Мариупољ, град на самиот југ на Република Доњецк, јави агенцијата „Новорусија“. Непознатиот снајперист го усмртил Американецот додека се капел во морето.Тоа е веќе трета жртва од 180-те советници кои неодамна стигнале од САД.
Да се потсетиме, на 24 јули две непознати лица исто така во Мариупољ убиле двајца американски инструктори. Освен тоа, четворица Американци биле убиени за време на борбите кај Дубровка.
Тие неочекувани губитоци довеле до тоа половина од американските инструктори да бараат да си одат дома, додека останатите се подготвени да ја продолжат мисијата, но – што подалеку од фронтот.Тоа е веќе трета жртва од 180-те советници кои неодамна стигнале од САД.
Да се потсетиме, на 24 јули две непознати лица исто така во Мариуп

Пронајдете не на следниве мрежи: