НЕСРЕЌА ВО РУДНИКОТ ВО ЗЕНИЦА: Се стравува дека има заробени рудари!

Loading...

Зеница денеска околу 17 часот беше погодена од земјотрес. Еден рудар е повреден и веднаш е префрлен во болница.Земјотресот бил со јачина од 3,4 степени според Рихтеровата скала, поради што во рудникот Распоточје дошло до рушење, а се стравува дека можеби има заробени рудари.
Според информациите, еден рудар е повреден и пренесен во болницата во Зеница.
Се очекуваат повеќе информации во врска со точната бројка на заробени рудари.Земјотресот бил со јачина од 3,4 степени според Рихтеровата скала, поради што во рудникот Распоточје дошло до рушење, а се стравува дека можеби има

loading...
Loading...