Неверојатно откритие за танцот кој го „зарази“ светот!

Loading...

Неверојатно откритие за танцот кој го „зарази“ светот:Тоа е копија од антички сатански ритуал?!Се започнало случајно, а и самиот јужнокорејски уметник Псај, како што кажува, не ни очекувал дека неговите движења и мелодии ќе предизвикаат „зараза и паника“ во светот. Но дали е баш се така случајно и наивно?
На порталот „Doznajemo.com“, пристигнало многу интересно писмо за овој феномен. Прочитајте!
Сите барем еднаш сте слушнале за овој Гангнам стил, но она што се крие зад овој танц?

Тоа танцување претставува сатански ритуал, жртвување на детето инспирирано од играта на античка Кина. Овој ритуал бил изведен од страна на Кинези, Јапонци, Корејци и Виетнамци, а претставувал танц за новороденче кое подоцна било принесувано како жртва.
Интересно е тоа што, еден уметник освои огромен број на луѓе во светот со овој танц и достигна слава за најслушана и најимитирана песна и стил, а сето тоа за релативно краток период.Се започнало случајно, а и самиот јужнокорејски уметник Псај, како што кажува, не ни очекувал дека неговите движења и мелодии ќе предизвикаат &bdqu

loading...
Loading...