Незаменлив коктел: БЕЛ РУСИН

Бел Русин (White Russian) е сладок коктел кој секој треба да го знае. Во основата има водка и е со арома на кафе и слатка павлака. Коктелот не е традиционален руски пијалок, но е именуван така поради основната состојка во него – водката.СОСТОЈКИ:
– 50мл водка
– 25мл ликер од кафе
– 25мл слатка павлака
– мраз

ПОДГОТОВКА:
Овој коктел се служи во обична ниска чаша.
1. Ставете неколку коцки мраз во чашата.
2. Во шејкер со мраз налејте ја прво водката, потоа ликерот од кафе и на крајот додајте ја слатката павлака. Наместо павлаката можете да користите и млеко.
3. Растресете го шејкерот. Потребни се околу 20 секунди.
4. Прецедете ја течноста и налејте ја во чашата за коктелот.СОСТОЈКИ:
– 50мл водка
– 25мл ликер од кафе
– 25мл слатка павлака
– мраз

Пронајдете не на следниве мрежи: