НИКАКО НЕ СМЕЕМЕ: Три ОПАСНИ грешки што сите ние ги правиме во тоалет!

Loading...

Веројатно не сте ни свесни за грешките што ги правите во тоалет, тие не се безопасни и можат да предизвикаат ужасни инфекции и иритации.За да го спречите ова, откријте кои се трите најголеми грешки што сите ние ги правиме во тоалет и како тие може да се исправат.
1. Премногу долго седење
Често се случува, да почувствувате потреба да одите во тоалет по голема нуждa, но тоа да не оди така „лесно“. Поради тоа  долго седиме на WC школката и се напрегаме, а тоа е голема грешка, бидејќи така се поттинува развојот на хемороиди.
Ако имате проблеми со констипација немојте непотребно  да седите на тоалетот, туку станете и прошетајте малку по дома така побрзо ќе го поттикнете дигестивниот систем на работа.
2. Премногу се бришеме
Во овој случај, помалку е навистина повеќе. Тоалетната хартија ја иритира перианалната кожа, а тоа доведува до чешање и воспаление. Избришете се еднаш или двапати, и ако имате потреба за повеќе, тоа значи дека најверојатно не сте го испразниле дигестивниот систем до крај. Изберете помека тоалетна хартија без додадени мириси и парфеми, бидејќи тие се помалку иритирачки за кожата.
3. Се бришеме во погрешна насока
Многу жени несвесно ја прават оваа грешка по мокрење и се бришат од назад кон напред. На овој начин, бактериите од аналниот отвор се пренесуваат  на мочниот канал.
За разлика од мажите, кај жените уретрата е пократка и бактериите побрзо и полесно можат да стигнат до мочниот меур и да предизвика инфекции на уринарниот тракт. Затоа, секогаш ги бришете од напред кон назад.За да го спречите ова, откријте кои се трите најголеми грешки што сите ние ги правиме во тоалет и како тие може да се исправат.
1.

loading...
Loading...