„Никогаш до сега не сум се почувствувал толку изолирано“: Човекот кој го продаде Minecraft на Микрософт за 2.5 билиони долари ја открива празната страна на успехот

Loading...

Тоа е сонот на многу основачи: Направи нешто што ќе им се допадне на луѓето, пушти го во светот, и продади ја компанијата за билиони. Но што потоа? Тоа би  можело да биде чувство на безнадежна изолација.Така вели основачот на Minecraft, Маркус Персон во низата твитови кои ги објави неодамна.
Микрософт го купи Minecraft  за 2.5 билиони долари пред скоро една година, и основачот не се приклучи во Микрософт по продажбата.
Персон  изгледаше како да имаше експлозија, живеејќи „голем“ живот. Купи вила од 70 милиони долари и  оттогаш беше домаќин на луди журки.
Но тој навистина  длабоко осамен, откри серија твитови низ кои ја искажа својата празнина.

„Откако ќе добиете се, снемувате причини да продолжите да се трудите, и човечката интеракција станува невозможна поради нерамнотежата.“

„Се дружам на Ибица со куп пријатели, се забавувам со познати луѓе, во состојба да правам што сакам, и никогаш не сум се почувствувал поосамен“

„Во Шведска, седам наоколу и чекам моите пријатели со работа и семејства да најдат време да прават глупости, гледајќи го мојот одраз во мониторот“

„Кога ја продававме компанијата, најголемите напори беа вложени во тоа вработените да бидат добро згрижени, а сега сите ме мразат“.

„Најдов прекрасна девојка, но таа се исплаши од мене и мојот начин на живот и замина кај нормален човек“.

„Би се обидел да го спасам светот, но тоа ќе ме изложи на истиот вид се*ковци кои ме натераа повторно да го продадам Minecraft“.

„Луѓето кои имале неочекуван успех ми велат дека ова е нормално и дека ќе помине. Добро е да се знае! Ќе се истуширам тогаш!“.Така вели основачот на Minecraft, Маркус Персон во низата твитови кои ги објави неодамна.
Микрософт го купи Minecraft  за 2.5 билиони

loading...
Loading...