НОВИ ДЕТАЛИ ЗА МОНСТРУМОТ: Кога и да дојде адвокатот, убиецот на Тијана…

Драган Ѓуриќ (34), месарот од Сурчин, осомничен за убиството на Тијана Јуриќ (15), вратен е во суботичкиот затвор од Специјалната затворска болница. Психијатриското вештачење е завршрно и проценето е дека може да биде преместен во „нормален“ затвор.Ѓуриќ дваесетина дена помина на набљудување . Тим на невропсихијатри и психолози требало да проценат дали во моментот на убиството бил непресметлив. Кога тоа ќе биде презентирано на суд, Ѓурич ќе се соочи со можност во затвор да ги помине следните 40 години.
Монструмот пред самиот крај од престојот во Специјалната болница во Белград, го променил однесувањето. Додека на почетокот не покажуваше никакви емоции, пред крајот на престојот во болницата бил во поинаква состојба.
– Ѓуриќ не ги промени навиките за целото време додека беше во болница на опсервација. Единствено што се промени беше тоа што за време на секоја посета од адвокатот, тој плачеше – вели извор.
Соговорникот додава дека не е сигурен дали убиецот чувствувал каење или станува збор за нешто друго, но тоа е нормална реакција кај затворениците…

 

– Обично така затворениците реагираат. Првите денови ништо не зборат, само молчат и спијат. Подоцна, кога ќе станат свесни каде се наоѓаат, почнуваат да имаат реакции, кои нормално се индивидуални. Дали тоа е случај и со Ѓуриќ не знам, наведува изворот.
Драган Ѓурич е уапсен ноќта помеѓу 6 и 7- ми август, оваа година поради сомнение дека на 26 јули прво ја киднапирал Тијана Јуриќ, а потоа брутално ја силувал и убил.Ѓуриќ дваесетина дена помина на набљудување . Тим на невропсихијатри и психолози требало да проценат дали во моментот на убиството бил непресметлив

Пронајдете не на следниве мрежи: