Новиот мамограф во Македонска Каменица сериозно ќе ги подобри здравствените услуги во градот

Министерот за здравство и вицепремиер, Никола Тодоров денеска беше во работна посета на Македонска Каменица. Во Македонска Каменица како што беше ветено донесен е најсовремен мамограф, истиот е веќе инсталиран и во тек е обуката.За прв пат во Македонска Каменица се инсталира ваков уред, кој што ќе овозможи рана детекција на малигни заболувања.
-Се бориме за секој еден град во Македонија да добие подобро здравство. Со набавка на нова опрема, со инвестиција во кадар како и здравствена инфраструктура. Намерата е во градовите да се донесе нешто што го немало, да се прошири некој услуга која што не се давала или пак да се подобри постоечка. Тоа е начинот на кој што работевме во изминатиот период и тоа ќе биде фокусна Министерството и во наредниот период. Во секој град да се потрудиме да се унапреди здравството.
Инвестицијата е во вредност од 7 милиони денари и министерството ја направи во соработка со општината.За прв пат во Македонска Каменица се инсталира ваков уред, кој што ќе овозможи рана детекција на малигни заболувања.
-Се бориме за секој ед

Пронајдете не на следниве мрежи: