Одлично тесто меко и следниот ден, а без квасец и млеко идеално за ужина или појадок

Вашите најмили најмногу  ќе уживаат…Состојки:
Тесто:
750гр брашно
500гр кисела павлака или јогурт
1,5 лажичка сол
 1 лажичка шеќер
200гр маргарин
2 прашок за пециво
3 јајца
За полнење:
200гр пилешка шунка
250гр трапист кашкавал
100гр кечап
За премачкување:
1 јајце
Подготовка:
Во сад ставете ја киселата павлака, солта, шеќерот, јајцата и  се добро измешајте со жица за матење. Додадете го омекнатиот маргарин , прашокот за пециво и постепено  додавајте го  брашното и  замесете меко тесто. Оставете да отстои 20 минути.
Тестото поделете го на 18  топчиња. Секое топче растегнете го  со  сукало, но тенко бидејќи тестот  ќе нарасне, намачкајте со малку кечап и додадете ги  саламата и кашкавалот.
Краевите на тестото премачкајте ги  со  изматено јајце, преклопете и  стиснете со вилушка. Наредете ги  на тепсија за печење обложена со хартија за печење, премачкајте ги  со  јајце и  печете  на 200 степени, 20-ина минути.Состојки:
Тесто:
750гр брашно
500гр кисела павлака или јогурт
1,5 лажичка сол

Пронајдете не на следниве мрежи: