ОДЛУКАТА Е НА ВАС: Градникот е сосема беспотребен и бескорисен – Еве и зошто!

Loading...

Градникот на некои жени им е многу важен, но поголемиот дел од нив го доживуваат како казна. Друштвото е тоа кое смета дека не е пристојно да се шета без градник, но што велат научните истражувања?Истражување
Градникот наводно се носи во прв ред поради обликување на градите. Иако студиите покажале дека обликот на градите зависи првенствено од генетиката.
Што е градникот?

Вистинскиот градник, оној за кој денес сите знаеме, е направен во 1889 год во Австрија. Од тогаш настанува масовно производство на ова парче облека. Првите примери на некои видови градници се забележани во Грција.
Во Америка првиот модел на градник почнал да се произведува во 1914год.
Резултати
Истражувањата покажале дека сеедно дали носиме или не носиме градник , гравитацијата секако ќе го направи своето. Дури и некои истражувања покажале дека градниците прават градите уште повеќе да се опуштат.

Големина
Ако веќе се одлучивте за носење градник, најдобро е да носите адекватен. Односно да биде ос вистинска должина и големина на корпата.
Удобност
Истражувањата покажале едно, а вие драги дами одлучете што ќе правите и како ви е најудобно!
Анкета
Жан Дениз Ролин од Франција своето истражуавање го спровела на 330 жени. Некои од нив носеле секојдневно, а некои жени биле без градник. Немало разлика. Дали вам ви прави разлика?Истражување
Градникот наводно се носи во прв ред поради обликување на градите. Иако студиите покажале дека обликот на град

loading...
Loading...