Ах, тие компирчиња! Не се најздрава опција, но понекогаш можеме да направиме исклучок и да уживаме во ова едноставно, а така совршено „достигнување“.За совршен помфрит ќе ви бидат потребни 4 компири со средна величина, сол по вкус и масло за пржење.
Кога правите помфрит, погрижете се да користите компир со помалку скроб, а ќе го познаете по кората која не е цврста и лесно се лупи.
Добро измијте го компирот, излупете го, исечете, а потоа ставете го во зовриена, посолена вода.
Кога компирот ќе се свари, извадете го, исушете го добро и ставете го во пластична кеса.
Кесата ставете ја во замрзнувач на три до четири часа. Потоа, ставете го компирот во врело масло и извадете го кога ќе добие фина кафена боја. Вашиот совршен прилог е готов.
Можете да направите повеќе вакви пакувања од „варен помфрит“, да ги држите во замрзнувач и да ги пржите по потреба.
За совршен помфрит ќе ви бидат потребни 4 компири со средна величина, сол по вкус и масло за пржење.
Кога правите помфрит, погрижете се да