Официјално: Филмот на Столе Попов „До балчак“ ќе биде кандидат за Оскар!

Loading...

Официјално е соопштено дека филмот на Столе Попов ќе биде кандидиран за Оскар. Ова го соопштија од Друштвото на филмски работници на Македонија.
Комисијата во состав на Роберт Насков (продуцент) претседател на Комисијата, Димитар Попов (директор на фотографија), Вардан Тозија (режисер), Иван Бартлинг (сценограф) и Горан Игњатовски (дизајнер на шминка/маска), со мнозинство гласови одлучи филмот да ја претставува Македонија во конкуренцијата за Оскар од неанглиско говорно подрачје.
Филмот својата премиера ја имаше на 14-ти септември на фестивалот „Браќа Манаки“ во Битола.
 Ова го соопштија од Друштвото на филмски работници на Македонија.
Комисијата во состав на Роберт Насков (продуцент) претседател на Комисија

loading...
Loading...