ОФК „Малеш“ без ниту еден пораз во есенскиот дел од натпреварувањето

Loading...

Во просториите на општина Берово се одржа состанок на Управнот одбор на ОФК „Малеш“ во проширен состав, на кој присуствуваше и градоначалникот на општина Берово Драги Наџински.На состанокот пред управниот одбор беа презентирани активностите кои беа преземени во 2015 година, а се разговараше и за функционирањето на фудбалскиот клуб во наредниот период и одигрувањето на натпреварите од пролетниот период од сезоната 2015/2016.
Во голема мера функционирањето на клубот е овозможено благодарение на заложбите на градоначалникот кој при влегувањето во официјалната лига на натпревари донираше нова опрема за сите играчи и фудбалски топки.
ОФК „Малеш“ е здружение на граѓани формирано во почетокот на 2015 година и е зачленето како полноправен член на ОФС Кочани и се натпреварува во Општинската фудбалска „А“ лига Кочани во која се пријавени 7 екипи.
Во есенскиот дел од натпреварувачката 2015/2016 година се одиграни 6 натпревари каде ОФК „Малеш“ е без ниту еден пораз и е на врвот на табелата со 18 бодови и најдобра гол разлика од 29 постигнати и само 3 примени голови.
Со ова, клубот во пролетниот дел од сезоната ќе се бори за влез во Трета лига – исток, за што има реални можности. Клубот има и своја навивачка група „Иљови внуци“ која брои околу 40 членови.На состанокот пред управниот одбор беа презентирани активностите кои беа преземени во 2015 година, а се разговараше и за функционирањето на фудбалс

loading...
Loading...