Општина Аеродром апелира до граѓаните да не се уништува зеленилото

Loading...

Општина Аеродром апелира до граѓаните да не ги паркираат своите возила на зелените површини, со што се уништува блоковското зеленило, а многу често се оштетуваат и дрвјата што неодамна беа насадени.До Општина Аеродром стигнуваат поплаки проследени со фотографии, на кои се гледа како несовесни граѓани ги паркираат своите возила на тревници и на површини со хортикултурно уредување, а не ретко и со искршени дрвца.
-Комуналните служби на Општина Аеродром и Град Скопје секојдневно работат на одржување и разубавување на зелените површини и големиот број паркови, кои се заштитен знак на нашата Општина, велат од Општина Аеродром.До Општина Аеродром стигнуваат поплаки проследени со фотографии, на кои се гледа како несовесни граѓани ги паркираат своите возила на тревниц

loading...