Општина Дојран петти ден им помага на жителите од поплавените подрачја

Општина Дојран, преку механизација и работници на ЈПКД Комуналец-полин, се вклучи во хуманата акција за чистење на последиците од невремето во населеното место Стајковци.Според најавата на градоначалникот Борче Стамов, волонтерите од Дојран ќе останат на терен сѐ додека е потребна помош на жителите од поплавените подрачја.
Волонтерите од Дојран веќе петти ден се наоѓаат на терен и помагаат на секаков можен начин за што е можно побрзо санирање на штетите од поплавите кои на 6. август зафатија повеќе делови од Скопје.
Според најавата на градоначалникот Борче Стамов, волонтерите од Дојран ќе останат на терен сѐ додека е потребна помош на жителите од поплавените по

Пронајдете не на следниве мрежи: