Општина Гази Баба: Асфалтирање на улица во Смилковци

Loading...

Во н.м. Смилковци се започна со санација на крак на улицата „Павле Божинов“, во должина од 400 m и широчина од 3 m. Вредноста на работите изнесува 1 милион денари, а изведувач на градежните работи е фирмата Бетон.Летниот период ќе се искористи за санација на улиците на подрачјето на општината и санација и реконструкција на паркинзите, за што се предвидени околу 9 милиони денари.
Со овие активности ќе се подобрат условите за движење на возилата и пешаците низ територијата на Гази Баба. Онаму каде што нема да може да се асфалртираат улиците, истите ќе бидат тампонирани.
 Летниот период ќе се искористи за санација на улиците на подрачјето на општината и санација и реконструкција на паркинзите, за што

loading...
Loading...