Општина Кочани: В четврток, на 14 јули – авионско прскање против комарци

Loading...

Согласно Законот за заштита на населението од заразни болести, за спроведување на превентивна систематска дезинсекција на територијата на Општина Кочани, како општа противепидемиска мерка, в четврток, на 14 јули, од 5 до 10 часот наутро, стручни екипи ќе ја спроведат втората фаза од авиотретирањето  против комарци.Прскањето против комарци ќе се врши со еколошко средство за уништување комарци – широкопојасен инсектицид одобрен од Бирото за лекови.
Со авиотретманот ќе бидат опфатени површините во градското подрачје на  Кочани и во поголемиот дел од низинските села што припаѓаат на територијата на општина Кочани
Граѓаните што одгледуваат пчели потребно е да ги преземат потребните заштитни мерки.
Доколку временските услови се неповолни (ветер, дожд) третирањето ќе се одложи за следниот ден.Прскањето против комарци ќе се врши со еколошко средство за уништување комарци – широкопојасен инсектицид одобрен од Бирото за леко

loading...
Loading...