Општина Ресен интензивно ги спроведува активностите околу санирањето на локалните патишта и улиците во градот

Loading...

Општина Ресен интензивно ги спроведува активностите околу санирањето на локалните патишта и улиците во градот,преку крпењето на ударните дупки на коловозите.Во моментов се врши санација на ударните дупки на градските улици каде оштетувањето на тротоарите се поголеми,а вчера градоначалникот на Општина Ресен д-р Ѓоко Стрезовски изврши увид во текот на изведбените активности.Годинава санирањето на локалните патишта и улици го врши фирмата Урбан Десинг од Скопје,а ќе се санираат вкупно 1600 м2 локални патишта и улици во вредност од 2 472 560 денари.Во моментов се врши санација на ударните дупки на градските улици каде оштетувањето на тротоарите се поголеми,а вчера градоначалникот на Општина Ре

loading...
Loading...