Организаторите на СП во Катар нудат бесплатен превоз и престој за да ги пополнат празните трибини!

Веќе неколку денови, трите сали се речиси целосно празни. Така, во салата „Лусаил“ со капацитет од 15 илјади гледачи, просечната посета е околу 3 илјади, додека најмала посетеност има во салата „Духаил“ – просечно илјада, иако капацитетот е 5 500.-Катарците практикуваа на ракометните натпревари да плаќаат работници од Бангладеш, кои таму ги има многу, со цел да ги наполнат трибините, а за два часа гледање би добиле сендвич сок и 10 долари, откри Ненад Кљаиќ кој како тренер неколку години работи во Катар.
Интересна е и изјавата на еден шпански навивач, Хозе Манолас, кој на првенството претстојува на сметка на домаќинот: 
-Не верував кога добив покана три недели бесплатно да престојувам во Доха и да навивам за својата репрезентација. Платени ни се хотелот, патните трошоци, храна, па добивме дури и бесплатни влезници.
Не се исклучува можноста Катарците во пресрет на осминафиналето да организираат бесплатно следење на натпреварите. Таму веќе е Македонија, па не е исклучено и наши навивачи да добијат понуда на сметка на организаторот да се појават на трибините.-Катарците практикуваа на ракометните натпревари да плаќаат работници од Бангладеш, кои таму ги има многу, со цел да ги наполнат трибините, а за дв

Пронајдете не на следниве мрежи: