Осум едноставни џентлменски гестови кои ќе ве импресионираат – II дел

Вчера ви дадовме четири совети како да препознаете вистински џентлмен. Денес ви ги претставуваме останатите четири.
Првиот дел од  текстот можете да го погледнете на следниот линк: Осум едноставни џентлменски гестови кои ќе ве импресионираат – I дел5.Зборува пристојно, избегнува непристојни зборови и забелешки кои покажуваат  предрасуди. Тој е чувствителен.
Непристојни зборови можат да бидат прифатени помеѓу неговите пријатели, но еден џентлмен ги избегнува во секоја пригода. Истото важи и за правење шеги на трето лице за полот религијата, верувањето или дури и спортски тим. Колку што е по јавно местото, тој толку повеќе внимава. Се држи за неутрални теми и не зборува погласно отколку што е потребно, бидејќи тој знае како да избегне потенцијални несогласувања кои би можеле да ескалираат.
6.Слуша и одржува контакт  со очите. Тој е внимателен.
Џон Греј не просветли дека жените се од Венера и треба да бидат ислушани. Џентлменот обрнува внимание, особено доколку е со жена. Тој е фокусиран на разговорот и одржува контакт со очите. Да, контакт со очите, не гледа во нејзиното деколте, не ја гледа девојката од соседната маса, не го проверува резултатот од фудбалскиот натпревар и сл. Ова е очигледно тешко во услови на толку многу фактори кои го одвлекуваат  вниманието, но тоа е главната причина за жените да не се чувствуваат незабележани. Изберете релативно тивко место, не преполно место  за интеракцијата  лице в лице  да ви помогне во разговорот.

7. Тој ги гледа и третира жените како еднакви. Тој ги почитува останатите.
Набљудувајте како маж  се однесува со својата мајка. Дали бара премногу, арогантен е или негативен? Тоа би можело да покаже дека има инфериорен поглед кон жените. Еден џентлмен го цени придонесот на жената од нејзиното искуство, знаење, способности и женската мудрост. При прием на награда џентлменот  го признава успехот на сопругата, мајка или ќерка.
8. Им дозволува на останатите да блеснат. Тој е сигурен и великодушен
Во бизнис или социјални случувања, тука е човекот кој има контрола над колективното размислување, спиритуална студиска група, состанок или разговор на коктел. Тој ве прекинува во реченицата, дава несакани совети, противречи на мислењето на останатите и сака да го има последниот збор. тој е далеку од џентлмен бидејќи секогаш се работи за него. Оваа последна особина на џентлмените  бара тие да се повлечат и да им овозможат на останатите да го кажат своето мислење и став.
Ова не враќа на основната точка. Обично немаме проблем кога се работи за нашата листа на очекувања кога се работи за другите луѓе, затоа погледнете во листата и запрашајте се „Дали јас сум во потрага по овие очекувања?“.  Барате ли елегантен маж?   
За почеток почнете да бидете љубезна дама.5.Зборува пристојно, избегнува непристојни зборови и забелешки кои покажуваат  предрасуди. Тој е чувствителен.
Непристојни зборови мож

Пронајдете не на следниве мрежи: