Откако се развела, конечно сфатила: Грешки кои ниту една жена не смее да ги направи!

Loading...

Не откривајте премногу за себеси, вашиот партнер треба да ја залужи таа привилегија да знае се за вас и вашите животни искуства.Откако се развела, Лора Лифшиц, погледнала во ретровизорот на својот живот и детектирала неколку клучни грешки кои ги направила во љубовта,за кои тврди дека никогаш повеќе нема да ги повтори.
Ги игнорирав добрите момци
Жените кои немаат самодоверба, не ги гледаат добрите момци. Кога за себе мислите лошо, тогаш имате тенденција да бидете со луѓе, поради кои ќе се чувствувате уште полошо.
Толерирав непочитување
Тоа го правев и во бракот, а посебно во своите дваесетти години. Имаше многу момци кои не м почитуваа. Простете им на оние кои не ве почитуваат, но не им дозволувајте да го повторат тоа. Едноставно контактот сведете во на минимум.

Премногу се надевав
Својата среќа ја поврзував за неговата љубов кон мене. А кога работите ќе тргнеа на лошо и ќе раскинев, среќата си одеше со него.
Мојата среќа завизеше од другите
Многу ми значеше некој да ме сака. Кога ќе престанеше тоа, станував депресивна. Никој не сака да биде отфрлен, но ако ја мерите својата среќа спрема постапките на другите, ќе живеете тежок живот.
Не бев задоволна со она што го имав
Требаше да уживам во својот живот. Без оглед на тоа дали постои некој маж во него или не. Премногу се оптеретував со него, а требаше да се свртам кон себеси. Не требаше да се чувствуван нецелосна бидејќи немам дечко. Требаше да бидам задоволна со се што ми нуди животот.Откако се развела, Лора Лифшиц, погледнала во ретровизорот на својот живот и детектирала неколку клучни грешки кои ги направила во љубовта,за кои т

loading...