Откријте КОИ полови болести можете да ги добиете и без да имате секс

Loading...

Можеби се чувате од половите болести за време на сексуалнот однос користејќи презерватив, но некои од нив можат да се „соберат“ на места и во ситуации кои немаат врска со сексот. Откријте кои се тие, како и ризичните ситуации во кои лесно можете да се заразите.ХПВ
Многумина не знаат дека ХПВ може да се пренесе преку кожата. ХПВ вирусот може да се пренесе преку кожата, но само ако некој ја допре брадавицата која настанала како последица од овој вирус. Тој доаѓа во различни облици, а некои може да предизвикаат генитални брадавици. Брадавиците понекогаш се јавуваат и на други места, како на пример прстите. Иако брадавиците може да се отстранат, вирусот и понатаму може да остане во организмот и повремено да се активира.
Molluscum Contagiosum
Иако звучи нереално, заразната вирусна инфекција често се пренесува преку солариумите кои жените често ги посетуваат. Првите симптоми по кои ќе ја препознаете оваа инфекција се тврдите топчиња на гениталиите, но тие може да се прошират заради што треба да се загрижите. Позитивната страна е што кога еднаш ќе се ослободите од вирусот, инфекцијата обично не се враќа.
Трихомонијаза
Не е многу позната како болест, но може да се појави во облик на вагинална инфекција со непријатен вагинален исцедок пропратен со чешање и иритација. Најчесто се пренесува преку валкани предмети.
Херпес
Ова е првата инфекција на која луѓето помислуваат кога ќе им се спомнат полово преносливите болести. Затоа, алармантное  што не се пренесува само преку сексуален однос. Херпесот може да се пренесе со бакнеж или со делење на веќе заразен предмет како брич или неизмиен сад.ХПВ
Многумина не знаат дека ХПВ може да се пренесе преку кожата. ХПВ вирусот може да се пренесе преку кожата, но сам

loading...
Loading...