Ова е Малала, девојчето кое го промени светот!

Malala Yousafzai е пакистанска ученичка и активистка. Таа има само 18 години, а веќе на 17 години има добиено Нобелова награда за мир, со што стана најмладата личност во историјата која ја добила оваа награда за било која област. За какви права таа се бори видете во видеото подолу.Таа е лекција за сите. Време е да ја дознаете вистината за Малала. Погледнете!Таа е лекција за сите. Време е да ја дознаете вистината за Малала. Погледнете!

Пронајдете не на следниве мрежи: