ОВА МНОГУМИНА НЕ ГО ЗНААТ, А ПРЕТСТАВУВА ОПАСНОСТ: Дали знаете што навистина прави оваа апликација?

Бесплатната игра Pokemon Go го залуде светот. Достапна е за Android и iOS уредите. Она што им се допадна на играчите е дека станува збор за тн. проширена реалност.Имено, со помош на камерата на својот паметен телефон, во реалниот свет можете да ги видите имагинарните суштества. Но, дали сте помислиле на кои услови се согласувате при инсталирање на играта?
1. Проблеми со ограничување
Баш како да сте стапиле во посесивна врска. Оваа игра не го почитува сигурниот простор. Имено, по преземањето на играта, вие давате дозвола за пристап до сите други апликации. Посебно Google.
Накратко, сите податоци за локацијата се праќаат директно до Google.
2. Го чита вашиот e-mail
Ако при регистрацијата сте го дале вашиот меил, на играта ѝ давате дозвола да чита, па дури и праќа електронска пошта од вашиот уред. Ако ја избришете играта, пожелно е да ја смените шифрата.
3. Инспирација за измамници
Наоружани разбојници пронашле нов начин на кој можат да намамат жртви. Имено, во неделата група полицајци од О`Фалон во Мисури, добиле дојава за разбојништво. Четворица тинејџери коишто биле ограбени не се повредени, но останале без лични предмети. Подоцна вечерта, полицајците уапсиле група момчиња во BMW, коишто откриле како ги намамиле жртвите со помош на Pokemon Go.Имено, со помош на камерата на својот паметен телефон, во реалниот свет можете да ги видите имагинарните суштества. Но, дали сте помислиле на кои у

Пронајдете не на следниве мрежи: