ОВА СЕ ДЕСЕТТЕ НАЈДОБРИ МАКЕДОНСКИ ЈАДЕЊА

Македонското тавче гравче, ајварот и мусаката, како и неколку други традиционални македонски јадења, се промовирани на странски сајт за кујна, мода, убавина и здравје.Сајтот topinspired.com објави 10 фотографии од највкусните македонски специјалитети, кои полека стануваат познати низ целиот свет.
Македонската кујна речиси секогаш е омилена кај странците, кои токму нашите традиционални јадења ги маѓепсуваат и ги тераат повторно тука да се вратат.
Погледнете кои се најубавите македонски специјалитети според сајтот.
Тавче ориз со бараци

 
Македонска салата

 
Пастрмајлија

Пастрмка

Мусака

Сарма од зелка

Зелник

Тавче гравче

Турлитава

Ајвар
Сајтот topinspired.com објави 10 фотографии од највкусните македонски специјалитети, кои полека стануваат познати низ целиот свет.
Македонс

Пронајдете не на следниве мрежи: