Ова се десетте тајни организации што владеат со светот!

Loading...

Од мистичните култови до политичките здруженија или верските организации, овие друштва често се споменуваат, но се прилично мистериозни и од затворен тип.  10. Опус Деи
Оваа е моќна и тајна католична организација која има бројни верски и политички врски. Одбиваат јавно да ги објават имињата на своите членови, кои наводно се околу 85 000 ширум светот.
9. Ordo Templi Orientis – Редот на ориентални темплари
Духовен водач на овој ред е хемичарот Карл Келнер кој се занимавал со слободно ѕидарство и источен мистицизам. Познати се по учењето за “магијата на мастурбирањето”.
8. Витезови темплари
Оваа организација порасна во една од најмоќните во средниот век, а главна цел им преставува бранењето на религиските учења. Сеуште постојат, а наводно имаат тајни ритуали и силни врски со високи личности од црквата.

7. Кју Клукс Клан
Расистичка организација позната по екстремното насилство. Во годините на својата најголема моќ, броеше околу 4 милиони членови, иако и денес е актуелна- но во тајност.
6. Бити Паоли
Секта создадена од благородната идеја за одбрана на сиромашните од Сицилија, но наводно денешните водачи на оваа секта се моќни мафијашки шефови.
5. Majestic 12
Американска организација која наводно ја основал Хери Труман, како би ја открил мистеријата за Русвел и присуството на вонземјани на планетава.

4. Масони
Едно од највлијателните друштва на светот брои околу 6 милиони членови. Имаат посебно ритуали, иницијативи и разни практики кои не се објавуваат во јавност.
3. Друштвото Тула
Германско култно друштво кое своите верувања ги црпи од идеалите на нацистите. Тие се основачи на германската Работничка партија, чиј член беше Адолф Хитлер.
2. Илуминати – слободни мислители
Основани се на крајот на 18-от век во Германија. Се обвинуваат за предизвикување на Француската револуција, а теоритичарите на завера веруваат дека и понатаму го контролираат светскиот врв, јавното мислење…
1. Друштвото Билдерберг
Се собираат на годишните состаноци на светската, политичка и финансиска елита, а бидејќи темата на нивното собирање е непозната, јавноста верува како всушности тие ја кројат судбината на светот. Работат тајно и нивните конференции се строго чувана тајна.10. Опус Деи
Оваа е моќна и тајна католична организација која има бројни верски и политички врски. Одбиваат јавно да ги објават имињата на

loading...
Loading...