Овие 6 луѓе биле чудни, мистериозни и не биле како сите останати!

Loading...

Историјата е полна со луѓе-енигми. Ова се шестте кои наводно постоеле, но за кои многу малку се знае. Биле чудни, мистериозни и не биле како останатите.Fulcanelli е псевдоним на алхемичар од касниот 19 век чиј инцидент до денес не е откриен. Околу неговиот живот и работа се е голема тајна, и тоа го направило вистински феномен. Eugene Canseliet, писател и еден од неговите ученици покасно објавил како неговиот учител произвел нешто што го нарекол „Проекција во прав“. Наводно со тој изум со леснотија од 100 гр олово добил злато.
Katherine Fitzgerald- грофица од Десмонд. Таа била таинствена старица која живеела во дворец во близина на Youghala во Ирска. Иако датумот на нејзиното раѓање е непознат, во својата книгфа „Истроија на светот“ ser Walter Raleigh изнесува податоци како се венчала за време на кралот Едвард IV, така измеѓу 1461 и 1483 година.
Наводно починала кога еден ден се враќала дома, се качила на дно дрво и паднала. Имала 135 години.
 „Човекот кој се смешка“- бил мистериозен човеккој се појавувал на секое „сретнување“ со вонземјаните, односно на местата каде, наводно било видно НЛО. Го опишувале како доста висок човек во светкаво одело, со постојана насмевка на лчицето. Многу сведоци тврделе како никогаш не му го виделе носот или ушите на неговата глава.

„Човекот со железна маска“- За време на француската револуција и нападот на Бастиља, луѓето откриле во затворот записи за еден маскиран затвореник. Идентитетот за овој човек останал непознат. Некои нагаѓале дека се работи за братот близнак на Луи XIV.
„Зелените деца на Woolpit“ -Woolpit било село во Англија. Во почетокот на 12 век таму наводно се одиграло чудно случување. Во близината на местото пронашле момче и девојче со зелена кожа! Биле преплашени до смрт! Иако биле гладни, нормална храна одбивале и говореле на чуден јазик. Детето починало недолго откако ги пронашле но девојчето преживеало. Кога научила да зборува, наводно споменала „земја без сонце“.
„Распучин“- Роден во 1869 година во семејство на сиромашни руски сељаци, станал познат помеѓу бројните сведочења за луѓето за неговата моќ на исцелување и гледање во иднината.
Довербата ја заработил откако го излечил синот на царот. „Лудиот свештеник“ бил сметан за темна сила која ја водела „Мајка Русија“. Убиен е во 1916 година и тоа прилично насилно. Отруен е и застрелан неколку пати а на крајот е удавен. Fulcanelli е псевдоним на алхемичар од касниот 19 век чиј инцидент до денес не е откриен. Околу неговиот живот и работа се е

loading...
Loading...