Последни вести

Занимливости

Apple може да ja користи сликата на швајцарскиот железнички часовник

Американскиот технолошки гигант Apple, чувствителен на заштитата на сопствениот дизајн, постигна договор и смее на своите производи да ја употребува сликата на часовник од железничка станица, заштитниот знак на швајцарската […]

Занимливости

Астероидот Веста имал магнетно поле во младоста на Сончевиот систем

Магнетните „траги“ сочувани во карпите на метеоритот ALHA81001 по сударот на астероидот Веста со друго небеско тело пред 3,6 милијарди години, укажува на тоа дека Веста имала многу слабо магнетно […]