Пастрмка со лимон и зелена салата

Пастрмката содржи изразито висок процент на железо, па се препорачува да ја јадат луѓе кои патат од анемија, а и на трудниците.Состојки:
– 800 г пастрмка
– сол
– 1 лимон
– 2 лажици масло
– 200 г зелена салата
– 200 г барен компир
– 10 г путер
Подготовка:
Пастрмката исчистете ја, измијте ја и наполнете ја со кришки лимон и гранчиња рузмарин. Испржете ја во тавче со загреано масло.
Компирот исецкајте го и кратко потопете го во растопен путер.
Зелената салата зачинете ја со преостанатото масло и сок од лимон.
Сервирајте ја пастрмката со компир и зелена салата.Состојки:
– 800 г пастрмка
– сол
– 1 лимон
– 2 лажици масло
– 200 г зелена салата

Пронајдете не на следниве мрежи: