Петровски: Зошто платформата од Тирана не се договараше во Скопје или Тетово?

Loading...

„Зошто платформата од Тирана не се договараше во Скопје или Тетово?“, праша Филип Петровски од ВМРО-ДПМНЕ, во „Отворено студио“ на ТВ НОВА.„Македонскиот Устав кажува дека македонските партии ги заштитуваат интересите на македонските граѓани. Зошто да се донесе платформата во Тирана? Не може да се договорат во Скопје? Во Тетово? Сите вие го цитирате Прибе, а никој го нема прочитано. Знаете ли дека Прибе е ангажиран од Сорос и платен од него“, истакна Петровски.„Македонскиот Устав кажува дека македонските партии ги заштитуваат интересите на македонските граѓани. Зошто да се донесе платформата во Тира

loading...