Пилешко со мед, рузмарин и пармезан

Loading...

Потребни производи: 2 парчиња пилешки гради, 1 лажица мед, 1 лажица вински оцет, маслиново масло, гранче рузмарин, 1 чешне лук, 1 главица црвен кромид, 3 парчиња пршута,  400 г боранија од конзерва, 40 г рендан пармезан, сол и црн пипер
Начин на подготовка:
За маринадата: Во сад подготвуваме мешаме оцет, мед, малку маслиново масло , неколку сечкан ливчиња рузмарин и чешне лук. Со помош на нож правиме неколку рецки (попречно) на секое парче пилешко. Ставете го месото во сад и го оставете го да се маринира.
Предлог рецепт: Пилешки гради во сос од нане
За гарнирот:
Во маслиново масло на средна топлина издинстајте го исечениот црвен кромид, останатото гранче рузмарин исечкано на ситно, пршутата и боранијата. Ако мешавината стане премногу сува, може да додадете од течноста од конзервата боранија или вода. Зачинете со сол и црн пипер. Запржете го пилешкото месо. Кога ќе стане малку посуво додадете ја маринадата. Во чинија за сервирање прво ставете од гарнирот, посипете со пармезан и на врвот ги ставаме пилешките гради.
Потребни производи: 2 парчиња пилешки гради, 1 лажица мед, 1 лажица вински оцет, маслиново масло, гранче рузмарин, 1 ч

loading...
Loading...