Починал пред бројна публика сред сцена!

За време на синоќешниот настап на фестивал во Луцерн, починал изразелскиот диригент Израел Инон, соопштиле организаторите на фестивалот.Педесет и девет годишниот диригент за време на концертот наеднаш паднал на сцената, а иако веднаш му била укажана медицинска помош тој не преживеал и во амбулантното возило му се констатирана смрт.
Израелскиот диригент изведувал симфонија од Рихард Штраус со студентскиот оркестар од Универзитетот на уметноста во Луцерн.
Засега не се соопштуваат детали за причините за смртта на диригентот.Педесет и девет годишниот диригент за време на концертот наеднаш паднал на сцената, а иако веднаш му била укажана медицинска помош тој не преживеал

Пронајдете не на следниве мрежи: