ПОДГОТВЕТЕ СЕ: Од Нова Година нови промени на Фејсбук!

Loading...

Фејсбук подготвува неколку големи проекти во наредната 2015 година. Меѓу нив се дроновите кои интернет сигналот ќе го покријат на непристапните места на светот, потоа постои план на полето на виртуелната реалност, а тука се и проектите поврзани со разменувањето на пораки.Социјалната мрежа Фејсбук која има повеќе од 400 милиони корисници ширум светот, и во оваа, заминувачка 2014 година остана меѓу најпопуларните и најпосетувани социјални мрежи.
Сепак, за да се задржи на тоа место, Фејсбук, за наредната 2015 година подготвува неколку големи проекти. Меѓ нив се дроновите кои интернет сигналот ќе го покријат на непристапните места на светот, потоа исчекор во виртуелната реалност, а тука се и плановите на полето на разменување пораки.
Како што пишува сајтот mashable.com, врз основа на проектот на компанијата во последните неколку години, може да се извлече заклучок што подготвува Фејсбук за наредната.
Еден од главните планови е обид да се загрози популарниот сервис „Snapchat“,апликација за размена на самоуништливи пораки.
Фејсбук најпрво ја купи „ВатсАп“ за 16 милијарди долари, потоа се обиде за три милијарди да го купи и „Snapchat“, но таа понуда е одбиена.
После тоа, Фејсбук лансираше и своја апликација „Slingshot“, апликација за допишување преку која е можно да се снимаат и кратки видео-клипови, но и лајкување на нов интересен начин.
Фејсбук исто така инвестираше и на полето на виртуелната реалност. Во прашање е проект на виртуелна стварност, на Окулс Рифт кој проектот го започнал на „Kickstarter“, а Фејсбук си го „присвои“ за две милијарди долари.
Планот е со заеднички сили да направат револуција на тоа поле.
Што се однесува до плановите поврзани со интернет конекцијата, Фејсбук планира да овозможи пристап на Интернет на местата кои му се „на Бог позади грб“.
Во соработка со компанијата „Ascent“ Фејсбук планира преку дронови да обезбеди интернет на местата каде тоа не е возможно.Социјалната мрежа Фејсбук која има повеќе од 400 милиони корисници ширум светот, и во оваа, заминувачка 2014 година остана меѓу најпопуларните и на

loading...
Loading...