Поглед од утробата на монструм: Дозволил да го проголта анаконда

Режисерот на  на филмови за дивината Пол Розоли (26), кој осмислил костум „отпорен на змиии“, дозволил да го проголта анаконда пред камерите, а снимката би требало да б иде емитувана на каналот Дискавери.Најавата на Розели за документарецот „Eaten Alive” ги разбесне љубителите на животни кои сметаат дека неговата постапка  претставува  „случај на сурово злоупотребување“.
„Таквото однесуввање може да ја убие змијата, зошто возрасна зелена анаконда не може да ги проголта рамениците на возрасен човек“, стои во петицијата.

Режиосерот не се согласува со тврдењето дека неговиот потфат и наштетил на анаконадата, чиј ид може д достигне и до девет метри должина.
„Никогш не би сторил нешто што  може да му наштети на било кое животно“, вели Розоли, кој уште го викаат и „Амазонски Индијана Џонс“.

На 7 декември гледачите на Дискавери ќе можат да видат како е да се биде во телото на змија.
Најавата на Розели за документарецот „Eaten Alive” ги разбесне љубителите на животни кои сметаат дека неговата постапка  претставува&nbs

Пронајдете не на следниве мрежи: