Погледнете како ќе изгледа новата клиничка болница во Штип!

Loading...

Голема капитална инвестиција во македонското здравство. Штип ќе добие најсовремена клиничка болница.Градежните зафати кои почнаа денес ќе чинат 30 милиони евра, а заедно со опремата инвестицијата чини 56 милиони евра.
Болницата ќе биде готова за две години.
Станува збор за изградба на нова најсовремена Клиничка болница во Штип, според врвни светски стандарди со најмодерна и најквалитетна здравствена инфраструктура во Македонија.
Изградбата на новиот објект ќе овозможи современи услови за здравствена заштита за над 200.000 жители од Штип и целиот Источен регион, кои ќе имаат директен бенефит од изградбата на новиот објект.
Градежните зафати кои почнаа денес ќе чинат 30 милиони евра, а заедно со опремата инвестицијата чини 56 милиони евра.
Болницата ќе биде гот

loading...
Loading...