Погледнете колку плата земаат вработените во Фејсбук

Loading...

Факт е дека денес секој со пристап до интернет користи Фејсбук, без разлика на целта. Најпопуларната социјална мрежа во светот има бројни корисници и опции кои бараат на неа да работи „армија“ од луѓе, со цел истата да функционира како што треба.Клку се платени вработените во оваа компанија – кој добива поголема плата, инженерите или задолжените за пласирање на продуктот и пласирање на истиот на пазарот?
Business Insider направи листа на платите клои ги добиваат вработените на одредени работни места во Фејсбук.
Ова се 15-те најплатени позиции во компанијата.

15. Инженер за обезбедување на непречена работа на сите сервиси 77,667 долари
14. Регрутер 92,143 долари
13. Оперативен инженер 99,010 долари
12. Проект менаџер 104,200
11. Штотуку дипломиран инженер 106,000 долари
10. Софтвер инженер 118,454
9. Менаџер за развој на бизнис 115,000 
8. Инженер на кориснички интерфејс 115,299
7. Дизајнер на продукти 124,527
6. Мрежен инженер 124,650
5. Научен истражувач 129,615
4. Инженер за машинско учење 123,421 
3. Продукт менаџер 139,986
2. Постар софтверски инженер 148,593
1. Менаџер на инженери 155,976 долариКлку се платени вработените во оваа компанија – кој добива поголема плата, инженерите или задолжените за пласирање на продуктот и пласирање на исти

loading...
Loading...