Полесно отколку што можете да замислите: излупете го компирот за само 10 секунди

Лупењето на компирот може да биде многу полесно отколку што замислувате. Потребно ви е само топла вода, нож, компир и ладна вода.Исечете го компирот по цела должина, но така што ќе ја засечете само кората, потоа компирот ставете го зовриената вода и оставете го неколку секунди. Потоа компирот оставете го неколку секунди во ладна вода. Кога ќе го извадите компирот  од ладната вода, со рака симнете ја лушпата.Исечете го компирот по цела должина, но така што ќе ја засечете само кората, потоа компирот ставете го зовриената вода и оставете го неколку секунд

Пронајдете не на следниве мрежи: