Полицијата со секира ја скрши вратата на избирачкото место за референдумот на Каталонија

Loading...

Каталонската влада ги покани гласачите да гласаат на било кое избирачко место што е отворено во случај шпанската полиција претходно да го затворила нивното избирачко место.На гласањето за референдум, полицијата со секира ја крши вратата и со цела опрема минува низ избирачкото место, а гласачите ја пејат химната.
 

#CatalanReferendum: Civil guard move in on polling stations in #Catalonia amid vote https://t.co/RRO2oU9F8R pic.twitter.com/DPfjBJj9El
— RT (@RT_com) October 1, 2017
На гласањето за референдум, полицијата со секира ја крши вратата и со цела опрема минува низ избирачкото место, а гласачите ја пејат химната.

loading...
Loading...