Полицијата трага по гулаб: Награда од 10.000 евра за среќниот пронаоѓач

Loading...

Полицијата во Германија трага по еден украден гулаб, а на оној кој ќе го пронајде му следува награда од 10.000 евра.Дизелдорфската полиција денеска соопшти дека шест години стариот гулаб-натпреварувач, со ознака на прстенот „АЅ 969“, бил украден ноќта помеѓу сабота и недела од заклучениот гулабарник во предградието од тој град.
Полицијата наведе дека сопственикот на светлосивиот гулаб ја проценил неговата вредност на 150.000 евра, а полицијата претпоставува дека крадецот е блиско лице, бидејќи украдената птица била највредна во кафезот кој бил полн со гулаби-натпреварувачи.
Сопственикот понудил награда од 10.000 евра.Дизелдорфската полиција денеска соопшти дека шест години стариот гулаб-натпреварувач, со ознака на прстенот „АЅ 969“, бил украден ноќта

loading...
Loading...