Помеѓу жртвите од авионската несреќа се наоѓале и познати пејачи…

Помеѓу жртвите од авионската несреќа, која се случи во регионот Барселонет, биле и оперските пејачи, Германката Мариа Раднер и Казакстанецот Олег Брујак.  Брујак (54), бас- баритон, роден е во Казакстан. Тој заедно со својата колешка Раднер, се враќал од Барселона каде во Gran Teatre Lice толкувал лик во операта „Siegfried“.„Изгубивме голем изведувач и прекрасна личност… Запрепастени сме“, велат неговите колеги.
Раднер патувала со својот сопруг и бебето. Во кариерата настапила во Метрополитен Операта во Њујорк, како и во театрите во Милано и Буенос Ариес.
Брујак (54), бас- баритон, роден е во Казакстан. Тој заедно со својата колешка Раднер, се враќал од Барселона каде во Gran Teatre Lice толкувал лик

Пронајдете не на следниве мрежи: