Постои можност Путин да го укине интернетот на територијата на Русија

Loading...

Ако дојде до можност во Русија да започнат серии недоразбирања и масовни демонстрации, тогаш голема е веројатноста да се забрани пристапот до интернет.Владимир Путин денеска ќе претседава со советот за безбедност, кој треба да го разгледа прашањето за тоа Москва да го укине интернетот на територијата на Русија, во случаи кога од тоа има потреба.
Целта е да се зајакне контролата врз содржината на она што се пласира на интернет, кое е погодно место за групирање и организирање секаков вид протести.
Планот на Путин е државата да има контрола врз доменот .ruВладимир Путин денеска ќе претседава со советот за безбедност, кој треба да го разгледа прашањето за тоа Москва да го укине интернетот на териториј

loading...
Loading...