Потресно сведоштво: Не можев да го спасам детето!

Како последица од излевање на Смилковското Eзеро, обиколницата околу Скопје останува блокирана од протокот на кал, дрвја и возила предизвиканo од обилните врнежи од дожд во текот на минатата вечер, јавува Агенција Анадолија (АА).Излевањето од коритото на Смилковското Езеро освен материјална штета зеде и човечки жртви. Телата на лицата кои патувале по овој автопат и се затекнале на местото при надоаѓањето на буицата се најдени рано утринава.Владимир Ангеловски, возач на камион, кој ја преживеа несреќата кога Смилковското езеро се излеало од коритото, за АА рече дека во моментот кога сакал да спаси едно дете, надојдената вода му го однела детето заедно со неговите родители.
Тој рече дека несреќата се случила околу 19 часот, додека тој останал блокиран во кабината на камионот сè додека не се намалило нивото на водат.Излевањето од коритото на Смилковското Езеро освен материјална штета зеде и човечки жртви. Телата на лицата кои патувале по овој автопат и се затек

Пронајдете не на следниве мрежи: