Позната состојбата на четиригодишното девојче кое падна од 7 кат

Loading...

Четиригодишното девојче кое вчера падна од седмиот спрат од зграда во Аеродром е надвор од животна опасност.Девојчето има повреди на градниот кош и карлицата. Од одделот за интензивна нега, таа е пренесена на детското одделение.
Девојчето паднало кога се наведнало од прозорецот но за среќа при падот се заплеткало во телефонските кабли и гранките од дрвјата, со што се амортизирал падот.
Според информациите од сведоците на настанот, друга олеснителна околност било тоа што девојчето не паднало на глава, туку на страна, поради што се здобило со скршеници на градниот кош и карлицата.Девојчето има повреди на градниот кош и карлицата. Од одделот за интензивна нега, таа е пренесена на детското одделение.
Девојчето паднало

loading...