Предупредување: Еве зошто никогаш повеќе не треба да јадете домат и краставица во иста салата

Комбинирањето на крставицата  и доматот воопшто не е пожелно, бидејќи имаат различно време на варење на храната. Комбинирањето на такви состојќи може да предизвика ферментација на храната во желудникот и на тој начин може да се има отров во целото  тело.Со тоа го забавувате варењето на храна и ќе неможет да уживајте во неа, а освен тоа со процесот на ферментација  можно е создавање гасови, оток и болки во стомакот, како и цревни проблеми. Овде ние ќе ве известиме и на некои други комбинации на храна, која не би требало воопшто да ја мешате:
Овојше после оброк
На овојшето му е  потребно подолго време за да се свари во организмот, па затоа не би требало нешто друго да има во желудникот. Ако јадете овојше веднаш после оброкот  може да дојде до киселини и други проблеми.
Тестенини и сирење
Многу популарно јадење е, но би требало да го избегавате  во секој случај. Тестенината е богата со скроб, кој има различно време на дигестија од протеини во сирењето, па подоцна ќе дојде до фементација и дигестивни проблеми. Ова исто важи за тестетини и месо.
Зеленчук и сирење
Ова е уште полоша комбинација која треба да ја избегнувате, бидејќи може да донесе до надување.
Диња и лубеница
Никогаш не би требало да јадете заедно, бидејќи овие плодови се наменети да ги јадете сами, не во комбинација со кое било овојше.
Млеко и банана
Многу луѓе ја сакаат оваа комбинација, но многу ја забавува вашата дегистија.Со тоа го забавувате варењето на храна и ќе неможет да уживајте во неа, а освен тоа со процесот на ферментација  можно е создавање гасови, ото

Пронајдете не на следниве мрежи: