ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ: Не кликајте на Фејсбук постови кои нудат гратис ваучери за патување!

Loading...

Не кликајте на било какви Фејсбук постови кои ветуваат ваучери за патување во вредност од 1.500 долари  од австралиската авиокомпанија Qantas. Затоа што вие нема да патувате никаде, но вашите лични податоци сигурно ќе отпатуваат во погрешни раце!News.com.au извести дека на Фејсбук се шири голема измама! Станува збор за ветување кое им се дава на корисниците дека имаат шанса да добијат ваучер за патување во вредоност од 1.500 долари- но станува збор за лажна фејсбук страна на австралиската авиокомпанија Qantas. Како мамка односно како изговор за овој ваучер се користи роденденот на компанијата. Односно наводно компанијата сака да почести неколку фејсбук корисници по повод роденденот на компанијата. 
Од Qantas за  News.com.au велат: 
-Нашите кампањи секогаш се промовираат на нашата автентична Фејсбук страна или пак преку официјалната  веб страна. 
-На поединците кои веќе се сретнале со лажната страна им препорачуваме да не ги оставаат личните податоци. А ако не сте сигурни стапете во контакт директно со нашата компанија и ќе добиете подетални информации. 
Станува збор за голема Фејсбук измама која ќе биде истражувана од страна на надлежните органи!
 News.com.au извести дека на Фејсбук се шири голема измама! Станува збор за ветување кое им се дава на корисниците дека имаат шанса да добијат вауче

loading...
Loading...