Предвидувања на Нострадамус за 2016: „Русија ќе воспостави светски мир, Обама ќе биде последен претседател“

Loading...

На 2 јули, беше 450-годишнина од смртта на еден од најпознатите пророци, францускиот лекар Мише де Нострадам. Умрел на 2 јули 1566 година на неполни 63 години, а својата смрт, како и многубројни други настани, ја предвидел самиот.На слугата му ја најавил сопствената смрт
На 17 јуни 1566 годинa тој напиша тестамент, а на 1 јули повика свештеник. Слугата, кој тогаш му служел, изјавил дека утрото изјавил дека веќе нема да го види жив, и тоа се случило.
Нострадамус всушност е роден во еврејско семејство, кое, поради тогашната инквизиција, кога имал 9 години, преминал во католици. Поради тоа е погребан во ѕидовите на салонската црква. Интересно е тоа што е погребан, но гробот му го уништиле суеверни војници. Остатоците се погребани во другата црква Сент Лорен, каде сè уште постојат негов портрет и гроб.
Ги предвиде трите светски војни и убиството на браќата Кенеди
Неговата најпозната книга „Продоштво“ во целост е отпечатена две години по неговата смрт. Таа му донесе светска слава поради пророштвата за неколку векови. Предвидел две светски војни и убиството на триото Кенеди, како и Третата светска војна. Пишувал дека во седмиот месец од новиот милениум ќе се случи  нападот на големиот град, и ќе трае 27 години.
Пресметано по грегоријанскиот календар, станува збор за септември, а тогаш Ал Каеда го нападна Њујорк.
Пророштвата за 2016 година
Ќе се исполни ли тоа што Нострадамус го предвиде за 2016 година, останува да се види. Ви ги пренесуваме неговите најголеми пророштва за 2016 година.
1. Обама како „последен“ претседател
Нострадамус ја предвиде победата на Барак Обама, прв темнолик претседател на САД, во 2013 година. Но, тврди и дека Обама ќе биде последниот американски претседател. Точната смисла на ова тврдење сè уште никој ја нема објаснето.
2. Невообичаеното време
Во своето предвидување Нострадамус споменува необични временски незгоди и најавува интезивни природни катастрофи и тоа со зборовите „Ќе видите кога водата ќе се подигне, а земјата ќе остане под неа“. Најавува обилни врнежи и поплави, или мисли на подигање на нивото на морето поради глобалното затоплување?
3. Чудно израмнување на планетата
Нострадамус, исто така, споменува необични израмнувања на планетата, како и други астрономски промени, кои, наводно, ќе поттикнат масовни случувања на Земјата.
4. Блискиот Исток ќе гори
Според неговите предвидувања, Блискиот Исток ќе биде „потпален со оган“.
5. „Ќе горат куглите“
За истото подрачје најавува и многубројни експлозии, а Нострадамус вели дека „од небото ќе паѓаат огнени кугли“. Можеби говори за соборените авиони?
6. Крај на светот – по којзнае кој пат
Нострадамус веќе неколку пати, по кој знае кој пат оваа година, најави крај, но досега ништо не излегло како вистина.
7. Русија ќе воспостави мир
Нострадамус во своите пишувања предвиде дека северниот крал од Акуилион (алузија на Русија) ќе го доведе светскиот хаос во ред.На слугата му ја најавил сопствената смрт
На 17 јуни 1566 годинa тој напиша тестамент, а на 1 јули повика свештеник. Слугата, кој тогаш му

loading...