ПРОТРИЈТЕ ГИ ОЧИТЕ: Оваа слика не е онаква, каква што се чини на прв поглед!

Пол Смит е роден во 1920 година со церебрална парализа, сериозно нарушување кое влијае врз работата на мозокот и движењето на телото.Во негово време, луѓето со ова нарушување не можеле многу да очекуваат од животот.
Кога за прв пат ја здогледавме оваа слика, помисливме дека е нацртана со обичен молив. Меѓутоа, откако сфативме за што всушност станува збор, не можевме да им поверуваме на очите. Зад оваа слика се крие интересна приказна.
Имено, откако Пол наполнил 16 години, научил да зборува, а во 32. година научил да оди. Во неговата 11. година почнал да прави цртежи користејќи 10 симболи на машина за куцање.
Ќе бидете воодушевени од она што ќе го видите во приложеното видео:Во негово време, луѓето со ова нарушување не можеле многу да очекуваат од животот.
Кога за прв пат ја здогледавме оваа слика, помисливме де

Пронајдете не на следниве мрежи: