Први фотографии: Windows 9!

Loading...

Microsoft напорно работи на поправување на нешто што многумина го нарекуваат „Windows 8 фијаското“, а решението доаѓа во форма на Windows 9. Да погледнеме дали новата верзија е спасителот на оперативниот систем на Microsoft…Првите фотографии ни доаѓаат од две германски веб-страни и се наводно од Technical Preview верзијата на оперативниот систем. Судејќи според нив, повторно го добиваме Metro изгледот, но овојпат инкорпориран подобро со класичниот Windows Desktop изглед.
Традиционалните икони имаат доживеано помал (или поголем) редизајн, воведен е нотификациски центар, виртуелен декстоп и Start менито е збогатено со метро икони. Според нас, на класичните Windows корисници ќе им се допадне новиот изглед – надополнет е класичниот Windows кој го знаеме со нови опции и подобрен дизајн, а сепак се задржени основите.
Фотографиите погледнете ги на :gsm.mkПрвите фотографии ни доаѓаат од две германски веб-страни и се наводно од Technical Preview верзијата на оперативниот систем. Судејќи според нив, по

loading...
Loading...