ПРВИОТ ДОКАЗ НА ФБИ: Документ од Америка покажува дека Хитлер не се самоубил туку…

Loading...

Во едни зачудувачки документи се изнесени детали како аргентински бегалец тврди дека му помогнал на Хитлер, две жени и други Германци да избегаат. Адолф Хитлер побегнал со подморница во Аргентина каде живеел на добро чуван ранч кон крајот на Втората светска војна и пател од астма и чиреви, судејќи по сензационалните тврдења кои неодамна ги објавил ФБИ.Неверојатен сет фајлови покажува дека ФБИ, Едвард Хувер, сериозно ги сфатил тврдењата дека Хитлер е жив и дека во нивниот тим била доделена задача да се проверат наодите. 
Во зачудувачки документи се изнесени детали како аргентински бегалец тврди дека му помогнал на Хитлер, две жени и други Германци да избегаат од јужноамериканската држава отприлика две ипол недели по падот на Берлин во април 1945 година. Хитлер и неговите пријатели со коњи тргнале во брдата на јужна Америка а планот бил група од 50 луѓе да се вселат со германските семејства во блиските села.

Аргентинскиот известувач кој ја пренел оваа вест на властите на САД во надеж дека за возврат ќе добие азил, не е именуван во документите.
Сепак, дал опис за Хитлер на новинарите на Лос Анџелес Егземинер 29 јули 1945 година, говорејќи дека нацистот пати од астма и чиреви, дека ги избричил брковите и дека има долг простор од носот до горната усна. 
Известувачот дури и дал упатство како да се дојде до Хитлер говорејќи- „Ако одите во хотел во Сан Антонија, Аргентина, јас ќе средам таму да ве дочека човек и да ви покаже во кој ранч се наоѓа Хитлер.Секако жестоко е чуван, такада ќе го ризикувате животот ако одите таму. “

Информацијата некако дошла до легендарниот Џеј Едгар Хувер, кој ја проследил во Военото одделение на тајната служба. 
Резулатот на истрагата е овој документ од кој јасно се гледа дека Хитлер не извршил самоубиство туку отишол во Аргентина каде живеел се до својата смрт.Неверојатен сет фајлови покажува дека ФБИ, Едвард Хувер, сериозно ги сфатил тврдењата дека Хитлер е жив и дека во нивниот тим била доделена задача

loading...
Loading...